palavre
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» PSORIAZIS
Vin Oct 30, 2015 9:20 pm Scris de Admin

» Cele 7 rugi din „Tatal Nostru”
Mar Aug 27, 2013 7:35 pm Scris de Admin

» Chakrele si activarea lor Purificarea si Echilibrarea CHAKRELOR
Mar Aug 27, 2013 7:28 pm Scris de Admin

» VINDECATORI DIN MANASTIRI
Mar Aug 27, 2013 7:24 pm Scris de Admin

» Zece secrete ale longevitatii despre care nu va vorbeste medicul
Mar Aug 27, 2013 7:17 pm Scris de Admin

» METODE DE PURIFICARE A ORGANISMULUI si cateva leacuri de sezon
Mar Aug 27, 2013 7:15 pm Scris de Admin

» Cel mai ieftin remediu natural pentru cancer şi bolile infecţioase
Vin Noi 16, 2012 8:49 pm Scris de Admin

» Obezitate
Vin Oct 26, 2012 3:49 am Scris de Admin

» Orzul - o planta miraculoasa
Joi Sept 27, 2012 9:00 pm Scris de Admin

Forum
Join turbo's empire
STIRI, VEDETE, SANATATE, Top66 Statistici Intercer 2.0 - Mai aproape de cer
Conectare

Mi-am uitat parola

TRAFIC

PREVENIREA CANCERULUI PRIN ALIMENTATIE

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

PREVENIREA CANCERULUI PRIN ALIMENTATIE

Mesaj Scris de Admin la data de Mier Iul 14, 2010 9:45 pm

Dieta anticancer - rezumat:


Ca sa-ti reduci riscul de cancer,

  1. Adopta o dieta bazata pe o varietate de alimente vegetale
  2. Consuma fructe si legume din belsug
  3. Pastreaza-ti greutatea in limite sanatoase si fii activ
    fizic.
  4. Evita consumul de alcool
  5. Evita alimentele grase si sarate
  6. Gateste si conserva alimentele corect
  7. NU FUMA!




Organizatia Mondiala a Sanatatii afirma ca alimentatia gresita
cauzeaza 35-65%
din toate cancerele!




Recomandarile de mai jos sunt extrase din Raportul


"Alimentatie, nutritie si prevenirea cancerului: o perspectiva
globala"
,

bazat pe analiza a peste 4500 de studii stiintifice efectuata de un
grup de 150
de
specialisti din intreaga lume. Ele reprezinta cel mai valoros pachet
de
recomandari existente în prezent pentru reducerea riscului de
cancer.





  1. Adoptati o dieta predominant vegetala, care sa contina o varietate
    de fructe,
    leguminoase si cat mai putine alimente amidonoase rafinate.

  2. Evitati surplusul sau deficitul ponderal, si limitati castigul
    ponderal in
    timpul perioadei de adult la mai putin de 5 kg.

  3. Daca profesiunea nu va solicita fizic, efectuati zilnic o plimbare
    in pas vioi
    de aproximativ o ora (sau o alta activitate similara). De asemenea,
    acumulati
    cel putin o ora de exercitiu fizic viguros pe saptamana.

  4. Consumati 400-800 g (sau 5 sau mai multe portii) pe zi dintr-o
    varietate de
    legume, verdeturi si fructe, pe tot parcursul anului.

  5. Consumati 600-800 g (sau cel putin 7 portii) pe zi dintr-o
    varietate de cereale
    integrale, leguminoase (fasole, linte, soia, mazare, etc.),
    radacinoase si
    cartofi. Obisnuiti-va sa preferati alimentele prelucrate si
    procesate cat mai
    putin. Limitati consumul de zahar rafinat.

  6. Nu se recomanda consumul de alcool.

  7. Nu se va consuma sau cel putin se va limita consumul de carne
    rosie la maximum
    80 g pe zi. Este de preferat sa se inlocuiasca carnea rosie cu
    carne de peste,
    pasare, si alte animale nedomestice.

  8. Se va limita consumul de alimente grase, in special a celor de
    origine animala.
    In ce priveste uleiurile vegetale, acestea se vor folosi in
    cantitati modeste.

  9. Se va limita consumul de alimente sarate si se va reduce sarea
    folosita la
    gatit si cea adaugata la masa. Se vor folosi mirodenii si
    condimente vegetale
    pentru asezonarea alimentelor.

  10. Nu folositi alimente care, ca urmare a pastrarii timp indelungat
    la temperatura
    camerei, sunt expuse contaminarii cu micotoxine (prin mucegaire).

  11. Pentru conservarea alimentelor alterabile cumparate sau pregatite
    acasa se va
    folosi refrigerarea, congelarea si alte metode adecvate.

  12. Atunci cand nivelurile aditivilor, substantelor contaminante si a
    altor
    reziduuri sunt reglementate cu atentie, prezenta lor in alimente
    sau bauturi nu
    produce daune sanatatii. In schimb, folosirea improprie a acestor
    substante sau
    lipsa reglementarilor in domeniu pot primejdui sanatatea, lucru
    valabil cu
    deosebire in tarile in curs de dezvoltare.

  13. Nu folositi alimente fripte sau arse. Cei care consuma carne sau
    peste vor
    trebui sa evite arderea sucurilor carnii care se produce in timpul
    frigerii,
    precum si prajirea. Se vor evita sau se vor consuma numai
    ocazional urmatoarele
    alimente: carne si peste fripte pe flacara directa; carne afumata
    si pastrama;
    muraturi.

  14. Pentru cei care respecta recomandarile prezentate aici,
    suplimentele dietetice
    sunt probabil ne-necesare si posibil ineficiente pentru reducerea
    riscului de
    cancer.

  15. Tutun: nu fumati si nu mestecati tutun.
avatar
Admin
Admi
Admi

Mesaje : 898
Data de inscriere : 23/05/2010

http://palavre.expressforum.org

Sus In jos

Re: PREVENIREA CANCERULUI PRIN ALIMENTATIE

Mesaj Scris de maria la data de Vin Aug 13, 2010 1:01 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Hreanul, un deliciu care luptă împotriva cancerului
Dacă singurul motiv pentru care măncaţi hrean este ca să daţi mâncărurilor un gust uşor mai înţepător, atunci aflaţi că ar mai fi unul: hreanul combate cancerul
Se pare că hreanul, la fel ca broccoli, este o sursă extraordinară de glucosinolate, un grup de compuşi care luptă împotriva cancerului.

Deşi broccoli şi hreanul nu arată la fel şi nu au gust asemănător, ele sunt de fapt membre ale aceleaşi familii, cruciferele, care include şi varza de Bruxelles, conopida, arugula şi wasabi.

Dacă nu ştiţi cum să includeţi hreanul în meniul vostru, vă oferim câteva reţete simple:

* Luaţi o felie mică de pâine, pe care puneţi o bucată de somon afumat şi condimentaţi-o cu hrean
* Faceţi clătite umplute cu legume, printre care strecuraţi şi feliuţe de hrean
* Începeţi duminica cu o băutură specială, Frozen Virgin Mary: într-un blender, combinaţi gheaţa, sucul de legume, sucul de lămâie, ţelina, sosul Worcestershire şi cel de ardei iuţi, piperul negru, până când devine un amestec fin. Se toarnă apoi în pahare.
avatar
maria
MODELATOR
MODELATOR

Mesaje : 138
Data de inscriere : 27/06/2010

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum